...sıradan insan hikayeleri 4-Kanatsız

...Hejar. Yedi yaşında. Küçücük. Çok hafif. Altıncı geldi aileye. Göze pek görünmüyor eğer yaramazlık yapmazsa.Yaramazlığı marifet sanıyor haliyle. Şöhrete giden yol yaramazlıktan geçiyor ne de olsa.
Uçmak istiyor Hejar. Yukarıdan geçen uçaklara hayran. Boynu ağrıyıncaya kadar seyrediyor. Hele helikopter. Daha yakın. Daha gerçek. Pilotlarını arkadaş belliyor kendine helikopterlerin.. Anlatıyor pilotların onu görünce selamlamalarını, kimse oralı olmuyor.Oysa müthiş bir şey bu: Uçan adamın selamı.
Neyse diyor. Uçurtmaya merak salıyor Hejar. Her sene baharda uçurtma şenlikleri düzenleniyor. Gidiyor o sene ama uçuramıyor. Küçücük. Çok hafif. Derken suratsızın teki yaklaşıyor ona. Adam hakikaten suratsız. Yüzü yok adamın. Memeleri de. İp topağını veriyor.
İki eliyle sıkı sıkı tutuyor Hejar.. uçurtma uçurmaya kilitlenmmiş. Başını kaldırdığında görüyor. Uçurtma değil bu. Bu bir ejderha.
Ejderhanın ipine asılı, uçuyor Hejar uluorta. Evlerin önce, çatıların, bulutların üstünden. Ceplerini bulut dolduruyor.
Aynı noktaya dönüyor. Suratsız alıyor ipi(yüzü olsa gülecekti sanki) Etrafına bakıyor Hejar. Kimse oralı değil. Küçücük ya. Çok hafif. Uçması doğal ne de olsa.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder